Des petits biscuits sablés recouverts de chocolat…
Shortbreads covered with chocolate..
Shortbreads covered with chocolate..
Vous connaissez sûrement ces petits biscuits sablés aux amandes, à moitié recouverts de chocolat.
Ce sont mes préférés et ils sont tellement meilleurs faits maison, simple et rapide en plus de ça !!
I think you know this almonds biscuits half covered in chocolate.
That’s my favorite one’s and that’s much better home made, easy and quick to bake !!
I think you know this almonds biscuits half covered in chocolate.
That’s my favorite one’s and that’s much better home made, easy and quick to bake !!
Pour une quarantaine de petits sablés / For about 40 biscuits:
180g de beurre mou / 180g soft butter
90g de sucre / 90g sugar
40g de sucre vanillé / 40g vanilla sugar
1 pincée de sel / a pinch of salt
1 oeuf / 1 egg
1 oeuf / 1 egg
60g d’amandes en poudre / 60g almonds powder
250g de farine / 250g flour
(Amaretto)
200g de chocolat / 200g chocolate
°Préchauffez le four à 180°C.
°Preheat the oven, 180°C.
°Preheat the oven, 180°C.
°Mettre le beurre en pommade, ajouter les sucre et battre au fouet jusqu’à obtenir une texture mousseuse et aérienne.
°Reduce butter into a cream, add sugars and whisk until you obtain a fluffly and airy texture.
°Reduce butter into a cream, add sugars and whisk until you obtain a fluffly and airy texture.
° Ajouter l’oeuf, Bien fouettez jusqu’à ce que ce soit homogène.
°Add the egg, whisk until smooth.
°Add the egg, whisk until smooth.
°Ajoutez la poudre d’amandes et l’amaretto (une bonne cuillère à soupe) si vous aimez ça.
°Add almonds powder and amaretto (a big spoon) if you like it.
°Add almonds powder and amaretto (a big spoon) if you like it.
°Avec la feuille du robot ou à la spatule, ajoutez la farine et la pincée de sel.
°With the flat whisk of the food processor or with a spatula, add flour and salt.
°With the flat whisk of the food processor or with a spatula, add flour and salt.
°Avec une douille cannelée moyenne dresser des W bien serrés sur la plaque de cuisson.
°Lay the biscuits with a pastry bag, flutted tip, shape it in thight W.
°Lay the biscuits with a pastry bag, flutted tip, shape it in thight W.
Attention ça gonfle à la cuisson alors espacer les bien! Si ça a du mal à passer à la poche malaxer bien votre poche remplie pour ramollir son contenu.
Let enough space between the biscuits, it will swell in the oven! If the dough is too thick to get through the pipping bag, knead the pipping bag in your hands to soften it.
Let enough space between the biscuits, it will swell in the oven! If the dough is too thick to get through the pipping bag, knead the pipping bag in your hands to soften it.
°Cuire environ 10 minutes jusqu’à ce que les stries soient dorées.
°Cook for about 10 minutes, until the ridges are golden.
°Cook for about 10 minutes, until the ridges are golden.
°Laisser reposer sur une grille jusqu’à ce qu’ils soient froids.
°Let cool on a wire rack.
°Let cool on a wire rack.
°Tabler le chocolat et tremper la moitié de chaque spritz dedans, secouer le pour enlever le trop plein de chocolat et déposer le sur une feuille cuisson. Laisser prendre environ 1 heure.
°Temper, or just melt, the chocolate and soak half the biscuit in it, shake it to take off the surplus and lay on a baking sheet. Let dry about 1 hour.
°Temper, or just melt, the chocolate and soak half the biscuit in it, shake it to take off the surplus and lay on a baking sheet. Let dry about 1 hour.