Un petit plat pour épater vos convives ou juste pour vous faire plaisir en mangeant beau et bien! Tout ça à moindre frais et avec une recette facile.
A dish to impress your guests or just if you want to eat something good,healthy and nice to see! All of that cheap and with an easy recipe.
Pour tout vous dire je l’ai fait avec un velouté de champignons mais j’ai trouvé ça trop lourd. Le velouté est fait avec un roux, c’est comme une béchamel aux champignons. Donc un peu épais. Donc je vous propose à la place une crème de champignons, plus légère, ce sera parfait.
To tell you everything I served it with a mushrooms velouté but I found it too heavy. Velouté is mad from a béchamel basis with butter and flour, it’s like a mushroom bechamel, so it’s thick. Instead I propose you a mushroom cream, lighter and less thick.
Parfait pour une entrée légère, ou en portion plus grosse pour un plat tout aussi léger!
Perfect for a light starter or in a bigger portion for a light meal!
Le champignon et la courge se marient à merveille pour une saveur douce et légère. Vous allez aimer sa texture aérienne et fondante…
Mushroom and pumpkin make a perfect blend, full of flavour and mild. You’ll like the airy texture of the soufflé, melting in mouth …
°Dans une poêle chaude avec un filet d’huile d’olive faire suer l’échalote et l’ail. Ajoutez les champis coupés en 4.
°In a hot pan with olive oil, put the shallot and garlic clove. Add the mushrooms chopped in 4.
°Add cream and water, salt, cook for 20 minutes, mix in a blender or with a mixer.
°Seasoned and serve with chopped parsley, in the middle of the plate put the soufflé.
°Mash together the pumpkin and the potatoes still warm with butter, salt, pepper, parsley and coriander fresh or frozen.
°Add the yolks and mix well.
°Add the grated cheese to the pumpkin mixture and mix well.
°Add delicately and in several times the whipped up eggs whites to the pumpkin mixture.
°Greased aluminium moulds (I used flexible half sphere moulds), fill to the 3/4 and cook at hot oven 180°C, about 10 – 15 minutes depending of the size of your moulds. When the soufflé raised well it’s cooked.
Très jolie recette et belle présentation!