Tasty and cute
Pour une quarantaine de biscuits
(ou seulement 130g de cassonade / or just 130g of brown sugar)
175g farine de seigle / 175g rye flour
(ou 400g de farine blanche / or 400g flour)
2 cc d’épices à pain d’épices / 2 Tbsp of ginger bread spices
Si vous n’aimez pas mettez du cacao / If you don’t like gingerbreag use cocoa
1 cc de bicarbonate de soude / 1 tbsp baking soda
(1 zeste d’orange et ou citron / 1 lemon and or orange)
°Au fouet travailler le beurre et les sucre plusieurs minutes. Ajoutez le miel et fouettez pour homogénéiser. Vous pouvez aussi ajoutez des zestes d’oranges ou de citron.
°Beat, with a whisk, for several minutes, butter ans sugars. Add honey and whisk to smooth the preparation. You can also add lemon or orange zests.
°Ajoutez tous les ingrédients secs et mélangez à la spatule ou batteur plat au robot, jusqu’à obtention d’une boule.
°Add the dry ingredients and mix with a spatula of with the flat batter until a ball is formed.
°Mettre cette boule dans un film plastique et laissez au frais au moins 30 minutes. Sur un plan de travail légèrement fariné, étalez votre pâte et découpez les biscuits, (on les pose sur la feuille cuisson en les retournant, côté plus lisse en haut) cuire à 180°C environ 10 minutes ou jusqu’à ce que les bords commencent à colorer.
°Wrap this ball in a cling wrap and let in the fridge for at least 30 minutes. On a slightly floured working surface roll the dough and cut the biscuits (put them on the baking paper after having turned them over), cook at 180°C for about 10 minutes or until the edges begin to golden.
°Laissez refroidir totalement sur une grille avant de décorer.
°Let cool completely on a wire rack before decorate.
Colorants / Food colourings Ou du fondant pâtissier et des colorants
or fondant (an icing mixture used as a coating
in confectionery and pastry) and food colourings
°Pour la glace royale: mélanger le sucre glace tamisé avec un petit peu de jus de citron et du colorant, allez y doucement, il faut que la texture soit assez épaisse.
°For the royal icing: mix the sifted icing sugar with some lemon juice (a little to start) and food colouring, the mixture has to be thick enough to stand up.
°If you use “fondant”: Heat it in a pan with a tbsp of syrup or water, and food colouring. The fondant’s temperature shall not exceed 37°C, or it won’t be shiny anymore. so, try the temperature with a finger or the back of your hand, it shouldn’t be hotter than your body temperature.
°Utilisez une seringue, une poche à douille avec un tout petit trou ou faites un cornet pour décorer vos biscuits et laisser prendre 15 – 20 minutes.
°Use a seringue, a pastry bag with a tiny hole or make a cornet to decorate your biscuits, let dry 15-20 minutes.